 |
 |
|
 |
 |
500 g mel 250 g margarine 250 g sukker 3 tskf hjortetaksalt 2 spskf. fløde 4 æg
Palmin til kogning
Alle indgredienser æltes sammen og rulles ud på bordet, ikke for tyndt. Det skæres ud med en klejnesporer i harlekin tern, og laves en lille åbning midt i, så man kan forme klejnerne.
Palminen smeltes i en gryde, når den bobler omkring en tændstik er den varm nok og klejnerne koges 2-3 stk ad gangen, de vendes med en hulske, når de er brune. Når de er brune på begge sider, lægges de op på et stykke brunt papir, som suger det overskydende fedtstof.
Gemmes i kagedåse med tætsluttende låg.
1 kg mel 500 g margarine 250 g sukker 2½ dl mælk 1 brev bagepulver
Når det hele er rørt og æltet godt sammen formes dejen til små kugler som sættes på en bageplade.
Bages midt i ovnen ca 10 min ved 180-200 grader så tages de ud og deles, hvorefter de bages igen 5 min med skærefladen opad.
250 g margarine 250 g sukker 3 æg 250 g mel 250 g kokos 1 lille tskf hj.salt
Det hele æltes godt sammen i et fad. Stilles koldt et par timer. Køres gennem kødhakkeren, stjernehullet i lange strimler. Formes som vanilliekranse i ikke for store ringe og bages midt i ovnen til de er gyldne.
ca 200 grader nogle 6-8 min minutter
Der bliver 4 bageplader af denne portion
250g mel 200 g margarine 1lille æg 150 g sukker 1 stang vanillie eller 2 tskf vanilliesukker
Alle indgredienser æltes godt sammen i et fad. Stilles koldt nogle timer. Køres gennem kødhakkeren med stjerne hullet i lange strimler. Formes som ikke for store ringe . Bages midt i ovnen ved ca 200 grader ca 6 minutter til de er gyldenbrune Der bliver knap 2 bageplader af denne portion
FINSKBRØD:
250 g mel 2 tskf bagepulver 80 g sukker 120 g margarine 1 æg
Det hele æltes sammen, og dejen trilles til en pølse på tykkelse med en tommelfinger. Den trykkes flad , pensles med æg og drysses med tesukker. Skæres i passende stykker og sættes på pladen og bages ved 200 grader i 8-10 min I stedet for tesukker kan der kommes glasur på efter bagningen
500 g mel 250 g melis 1 kop vand 2 tskf hj.salt
Alle indgredienser blandes og æltes godt. Sættes i køleskabet lidt. Der tages en lille klump af dejen og rulles i lange stænger som skæres i små stykker på ca 1 cm. De hæver meget ved bagning.
Bages gyldne i ovnen ved ca 180-200 grader i ca 10 min, skal være gyldne.
1 kg mel 200 g margarine 2 tsk. salt 100 g sukker 1 tsk. kardemomme 75 g gær 6 dl mælk
Æltes længe, skal hæve en time, .Formes og sættes på plade. Skal hæve 20 min.
Bages bed 200 grader i ca 15-20 min
2 pund sirup 1 pund sukker 3 pund flormel 2 lod potaske 2 lod nellike 2 lod st.kanel ½ pægl rosenvand 2 citroner 3/4 pund margarine 1/4 pund søde mandler
Jeg kender ikke bagetid og temperatur.
250 g margarine 250 g melis 1 æg 500 g kartoffelmel 120 g mel for 20 ører vanillietabletter
Det hele æltes godt sammen.
Dejen trilles i runde strimler og skæres i små stykker.
Bages ved mild varme
500 g mel (5 kopper) 500 g melis (3 kopper) 200 g margarine (1 kop) 2 hele æg 1 spiseskefuld ingefær 1 tsk nelliker 1 natron 25 g gær
Det hele æltes godt sammen til en fast/ blød dej.
Dejen køres gennem kødhakkeren og deles i ca 10 cm lange stykker der lægges på bagepladen, når pladen er fuld bages de ved 200 grader i 6-8 minutter til kagerne er lyse brune.
Tages af pladen til afkøling .
Lægges i en kagedåse med tætsluttende låg
Der bliver 5 bagepladfulde af denne portion
250 g mel 160 g margarine 80 g sukker 1 æg
Creme af:
1 æg 1 spsk sukker 1 spsk mel 2 dl mælk
Det hele æltes sammen til en fast dej.
Dejen rulles ud med kagerulle til en tynd plade.
Medaljere stikkes ud med et glas.
De bages i ovnen ved 200 grader i ca 5- 8 min, de må ikke blive for mørke.
Medaljerne kan opbevares i kagedåse.
De lægges sammen to og to med creme og lidt syltetøj imellem og glasur ovenpå.
250 g mel 50 g sukker 50g gær 50 g margarine 1 tsk kardemomme 2 æg 2 spiseskefulde kold mælk
Remonce:
50 g margarine 50 g sukker
Røres godt sammen
Dejen æltes godt sammen, tildækkes og sættes til hævnig i ca 15-20 min, hvorefter dejen deles i to dele, de formes begge to til kugler, de sættes til hvile et par min, hvorefter de rulles i to cirkler. Hver cirkel deles i 8 lige store stk, der lægges en lille klat remonce på hvert stykke og de rulles hver især sammen til et horn. Hornene pensles med æg og drysses med tesukker.
Efter hæves i 15 min og bages ved god varm ovn (220g) i 8-10 min
30 g gær 3 dl mælk eller vand (lunkent) 30 g margarine 1 tsk salt 2 tsk sukker ca 500 g mel
Gæren opløses i det lune vand eller mælk, de øvrige indgredienser blandes i, melet blandes i lidt efter lidt til dejen slipper skålen
Dejen stilles til hævning i ca 30 min, æltes igen, formes til brød, pensles med æg og drysses med birkes, bages i ovnen ved 220 grader i 45 min ca
½ kop smeltet smør 2 kopper sukker 1 æg (røres godt) 3 kopper havregryn 2 kopper mel 1 stor tskf. hj. salt
Laves som makroner ellers laves.
Bages ved 180 grader
500 g margarine 250 g flormel 250 g rismel 250 g kartoffelmel 500 g sukker 8 æg
Hældes i velsmurt sandkageform.
bages en time ved 200 grader
50 g gær 2 dl lunken vand 5 dl skummetmælk 1½ tsk salt 200 g grahamsmel 500 g sigtemel 2 spiseskefulde sirup ca 3-400 g mel
Gæren opløses i det lunkne vand, sigtemel, grahamsmel, salt, skummetmælk og sirup æltes i, der kommes mel i lidt af gangen indtil dejen slipper sider og bund, så stilles det til hævning i ca 20-30 min til det er hævet op til kanten af skålen, derefter æltes luften ud af dejen og det formes til 2 brød, som stilles til hæving 20 min.
Bages ved 200 grader i ca 35 min på 2. nederste rille i ovnen.
3 æg 3 kopper sukker 3 kopper mel 3 tskf. bagepulver 1 tekop vand
Det hele piskes sammen i en skål, hældes i en sandkageform, 3/4 fuld.
Bages en time ved 200 grader
3 kopper mel 2 kopper sukker godt en spiseskefuld smør 2 æg ½ kop kartoffelmel ca ½ kop mælk
Det hele røres hurtigt sammen og hældes i en springform eller i 3 lagkageforme som selvfølgelig er smurt godt forinden.
Bages ved ca 180 grader til de slipper kanten i formen
1 kop sirup 1 kop sukker 1 kop vand 1 kop kartoffelmel 2 kopper sigtemel 1 æg 1 tsk. nelliker 1 tsk natron 1 tsk hj.salt
Det hele røres sammen i en skål, hældes i en form, eller mange små forme.
Bageds i ovnen ved 180 g til kagen slipper siderne i formen
125 g Magarine 250 g Sukker 2 æg 2 tsk hj. salt 2 spsk Kakao 1 kop kaffe (kold) Mel til det bliver en passende dej.
Det hele røres sammen i en skål, og hældes i en springform. Bages ved ca 180- 200 grader til kagen slipper formen i siden.
Når den er afkølet lidt og kommet ud af formen deles den med en skarp kniv, så der bliver 2 bunde.
12 tvebakker 2 æggeblommer 500 g flormelis 250 g mandler 1 tsk hj. salt
500 g mel 250 g sukker 4 æg 4 spskf. smeltet palmin ½ kop fløde 1 tsk hj. salt
1 æggehvide 1/4 kg flormelis 30 tvebakker Mandelessens 1/2 tsk hjortetaksalt
Æggehvide og flormelis røres sammen, tvebakkerne knuses og blandes i Mandelessens og hjortetaksalt æltes med i dejen.
Dejen køres gennem kødhakkeren som til vanilliekranse. der skæres ud i ca 7-8 cm lange stave.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca 5-8 min
4 æg 2 dl sukker 1 ps kokos tilsvarende portion havregryn
Æg og sukker piskes godt sammen i en skål. Kokos og havregryn vendes deri.
Makronerne lægges på bageplade med to spiseskeer i pæne toppe.
Bages i ovn ved 180 grader på midterste rille i ca 15-20 min eller til de er gyldne
De køler af på pladen og derefter kan de opbevares i en kagedåse eller i fryseren
1 l vand 50 g gær 3 spsk salt 1,5 spsk sirup 0.5 spsk kulør 360 g knækkede rugkerner 600 g hvedemel 800 g groft rugmel
Rør lunken vand og gær sammen, Tilsæt det øvrige undtagen hvedemel. Lad blandingen stå ern time. Ælt hvedemel i. Form 2 brød og læg dem i forme. Stil brødene til hævning et lunt sted i 2 timer. Prik huller i brødene med en gaffel eller strikkepind. Pensel med smeltet smør. Bages 80 min ved 190 grader. Brødene pakkes i fugtigt klæde, lad dem trække i et døgn
50 g gær 7 dl lunkent vand 1 tsk salt 1 tsk sukker 1spsk olie 4 dl havregryn ca 8-9 kopper mel
Pensling: ymer eller kærnemælk birkes
Kom gær og vand i en skål og opløs gæren, tilsæt alt det øvrige og ælt godt sammen til en elastisk dej der slipper skålen. Form dejen til ca 18 rundstykker, pensel og drys birkes på. Lad dem hæve et lunt sted 30-40 min.
Bages ved 200 grader i 15-20 min (varmluft 180 grader)
Kakaolagkage
125 g margarine
230 g sukker
2 æg
2 tsk hj. salt
2 spsk kakao
1 kop kold kaffe
mel til det bliver en passende dej
Creme
1/2 liter sød mælk
2 spsk flormel
(bringes i kog)
2 æggeblommer
rørt med sukker og
250 g margarine kommes i
Rugbrøds creme
4 dl mælk
1 æg
4 æggeblommer
4 spskf sukker
Vanillie
5 blade husblas
1 stor kop reven rugbrød
Hindbær eller jordbær syltetøj
Flødeskum
Æg og æggeblommer piskes med sukkeret, mælken bringes i kog og hældes i de piskede æg, det hældes tilbage i gryden og bringews på kogepunktet.
Den skyllede husblas kommes i sammen med vanilien mens der piskes godt.
Cremen afkøles og tilsættes det revne rugbrød inden det bliver stift.
I bunden af en skål lægges syltetøj og oven på hældes cremen, hvis man kan få flødeskum pyntes med en dl.
Chokolade tærte
2 æggeblommer
3 spakf sukker
250 g palmin
250 g chokolade som er smeltet i vandbad
1 skål beklædes med madpapir, læg skiftevis chokolade og mariekiks.
Sættes i køleskabet.
Når den er kold vendes den ud på et fad
Ebbas kage
3 dl rugbrød
2 dl sukker
1 dl chokolade
Blandes godt, kommes i en skål
og spises med flødeskum
Havrekiks
200 g margarine
160 g sukker
500g havregryn
500 g mel
5 dl kærnemælk
4 tsk natron
lidt salt
Franske vafler
300 g mel
300 g smør
11/4 dl vand
1 tsk eddike
Rulles ud og stikkes ud med et glas, rulles let aflange og bages.
lægges sammen med smørcreme
Kræmmerhuse
3 æg
25 kvint melis
30 kvint mel
20 kvint smør
Smørret skal være smeltet og svalet, inden det øvrige kommes i.
Dejen smøres ud i langagtig firkanter på den smurte plade. Bages ved god varme.
Kræmmerhusene dannes hurtigt efter bagningen og de fyldes med flødeskum og syltetøj.
Stratsborg
25 kvint mel
60 kvint smør
1/4 pægl flormelis
2 æg
Æltes og dannes med flødesprøjten til kruser.
Bages lysebrune ved god varme
æ
200 g. smør
100 g sukker
2 æg
450 g mel
2 teskefulde bagepulver
5 spiseskefulde cacao
20 g skoldede mandler
4 spiseskefulde sukker
Rør smørret til det bliver som creme
Tilsæt sukkeret og æggene og rør videre.
Sigt melet,bagepulver og kakao sammen og tilsæt det.
Form dejen som en tyk rulle og læg den på et koldt sted.
Skær dejen i jævnt tykke skiver og læg dem på bagepladen, smør dem med pisket æggehvider, drys hakkede mandler eller nødder, samt kanelsukker på
Bag kagerne ved 200 grader i ca 6-8 min
5-6 kopper mel
1/2 kg margarine
2 kopper sukker
100 g mandler, groft hakkede
Det hele æltes sammen og trilles i 2 pølser som stilles koldt natten over.
Skæres i skiver og bages meget lysebrune.
200 grader i ca 6-8 min
3/4 pund margarine
500 g sukker
5 æg
500 g mel
250 g rismel
250 g kartoffelmel
saft af en citron
1 1/2 teske bagepulver
1 kop mælk
5 kvint mandler
Æggehviderne piskes stive.
Alt det andet blandes i en skål.
Hviderne vendes i.
Dejen hældes i to forme og bages i ovnen ved 180 grader i godt en time.
2 hele æg
1 kop sukker eller flormelis
3 spsk kakao
2 spskf stærk kaffe
250 g smeltet palmin
1 pakke firkantede kiks
Æggene piskes med sukkeret, heri kommes kakao og kaffe.
Palminen smeltes og afkøles lidt hvorefter det røres i æggemassen.
En sandkageform fores med bagepapir, derefter hældes først lidt chokolademasse, derefter lægges kiks, så chokolademasse og så kiks, indtil formen er fyldt op, der afsluttes med chokolademasse.
Formen med kagen stilles i køleskab til dagen efter, hvorefter den nemt vendes ud af formen.
Papires tages forsigtigt af og kagen kan skæres ud.
75 g margarine
2 1/2 kop sukker
2 æg
4 spsk cacao
3 kopper mel
1 kop kærnemælk
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1/2 tsk vanilliesukker
Æg, sukker røres godt sammen, margarine og kærnemælk røres i og der kommes mel, natron, bagepulver og vanillie i.
Dejen vendes ud på en lille smurt bradepande.
Bages ved 200 grader på midterste rille i 15-20 min
1 Kvint = 5 gram
100 Kvint = 500 gram
1 pund = 500 gram
1 Lod = 15 gram
1 Pægl = 2 1/2 dl
1 pot = 1 liter
4 pægle = 1 liter
3 dl reven rugbrød
2 dl sukker
1 dl reven chokolade
2 1/2 dl piskefløde
Fløden piskes.
Rugbrød, sukker og chokolade blandes godt og kommes i en skål.
Serveres med flødeskum til
1/2 kop smeltet smør
2 kopper sukker
2 æg
3 kopper havregryn
2 kopper mel
1 stor tsk hjortetaksalt
Smør, sukker og æg røres godt sammen.
Havregryn og mel og hjortetaksalt tilsættes.
Ovnen varmes op til 180 grader.
Makronerne sættes i toppe på en plade med bagepapir.
Bages på midterste rille i ca 15 min. De skal være gyldne
250 g margarine
500 g sukker
5 æg
500 g mel
250 g rismel
250 g kartoffelmel
saft af en citron
1 172 tsk bagepulver
1 kop mælk
75 g hakkede mandler
Æggehviderne piskes stive
Blommerne piskes med sukkeret, margarinen tilsættes.
Mandlerne hakkes, citronen presses.
Der blandes mel rismel og kartoffelmel i æggemassen mælk, bagepulver og citron og mandkler blandes i.
2 forme smøres godt og dejen deles i 2 forme.
bages ved 180 grader på midterste rille godt en time
50 g gær
1/2 liter lunken vand
1 æg
1 spsk sukker
2 tsk salt
75 g smør
ca 8 kopper mel
æg til pensling
birkes, solsikkefrø eller sesamfrø
Rør gæren ud i lunken vand, tilsæt de øvrige ingredienser.
Ælt dejen godt igennem - gerne på maskine.
Lad dejen hæve i 20 min.
Ælt igen godt.
Lad den hæve 20 min igen.
Rul dejen ud i en pølse og del den i 20 lige store stykker.
Form dem i runde eller aflange boller.
Sæt dem på plader og lad dem hæve til dobbelt størrelse - ca 20 min.
Pensel med sammenpisket æg eller vand og drys med feks birkes, sesam frø eller solsikkefrø.
Bag brødene ved 220 grader i ca 10-15 min
Lad dem afkøle på en rist.
1 kg hvedemel
1 tsk salt
6 dl lunken mælk
1 spsk frisk gær
125 g smør
1 æggeblomme
melet kommes i et stort fad og æltes med lunkem mælk, smør, salt og gær indtil det slipper fadet og hænderne.
Fadet dækkes med et klæde og stilles lunt til det er hævet godt, ca 1-2 timer.
Dejen kan også slåes op aftenen før og stilles til hævning i en spand eller balje med koldt vand, som står højt op på fadet eller krukken med dejen, om morgenen vil dejen være hævet og klar til at slåes op, med lidt mel strøet på kagebrædtet, dejen formes til et brød, det stilles til hævning igen og til sidst pensles med en æggeblomme som er rørt op i lidt vand.
Bages i en forvarmet og velhedet ovn, i vores ovne er det ved 180-200 grader i ca 20 - 30 min
500 g mel
1 brev bageulver
50 g margarine
1 spiseskefuld sukker
1 knivspids salt
2 1/2 dl mælk
1 æg
Bland mel, bageulver,margarine godt, derefter kommes krydderier og mælk i, dejen æltes godt, derefter deles dejen i to dele, rul dem ud til 2 pandekager, skær med en kniv eller kagesporer 1 kors i dejen og atter på skrå så der bliver 8 lige store 3 kanter rul hver trekant sammen fra den brede ende op mod spidsen, pensles med det sammenpiskede æg.
Bages ved 200 grader i ca 15-20 min
1 kg almindeligt franskbrødsdej
50 g sukker
100 g margarine
2 æg
Franskbrødsdejen, sukker, margarine og æg arbejdes godt sammen,derefter hæver dejen ca en halv time, derefter æltes den igen og deles i 30 stykker som rulles ud i aflange stykker der trilles sammen til horn, hæver ca en halv time igen og bager derefter ved 200 grader i ca 15 min
750 g sigtemel
250 g mel
50 g margarine
40 g gær
5-6 dl skummet mælk
10 g salt
25 g sukker
Sigtemel, mel, sukker, gær,margarine, salt og skummet mælk æltes godt sammen.
Stilles til hævning ca en halv time.
Æltes igen og formes til 2 brød, hæver atterca en halv time
Pensles med stærk kaffe
Bages ved 200 grader i ca 45-55 min
1 l mælk
150 g gær
100 g sukker
150 g fedt
1500 g mel
Mælken varmes, gæren udrøres deri, sukker,fedt, mel æltes i og æltes godt.
Dejen hæves 1 time.
Derefter æltes igen og deles i 60 stykker, rulles i små boller, stilles til hævning i 30-60 min.
Bages ved 200 grader i ca 15 min.
Bollerne afkøles lidt og skæres igennem, hvorefter de stilles i ovnen igen ved ca 125 grader og tørres.
ca 15 min
30 g gær
1 l mælk
1500 g mel
6 æg
500 g smør
1 tsk kardemomme
1 tsk kanel
500 g rosiner
Æg, smeltet smør, 1/4 l mælk røres godt sammen, derefter kommes gæren i og røres godt ud i dejen, derefter kommes kanel, kardemomme, rosiner i, dejen æltes godt sammen, derefter kommes den i 2 velsmurte forme og hæver tol den næsten når kanten af formene. derefter sættes formene i ovnen og bages ved 180 grader i 1 time
250 g margarine
250 g flormelis
125 g kartoffelmel
125 g amerikansk mel
125 g rismel
4 æg
mandelolie
Smørret og sukkeret røres hvidt, derpå blandes æggeblommerne i, når det er rørt godt sammen, kommes alt mel, stift piskede hvider i, plus lidt mandelolie.
Formen smøres godt, dejen hældes i.
Bages ved 180 grader i ca 1 time
500 g flormel
500 g sukker
500 g margarine
10 æggeblommer
10 stiftpiskede
æggehvider
1 tsk bagepulver
Æggeblommer og sukker røres godt sammen margarinen og melet og bagepulver tilsættes og det røres godt sammen, de stiftpiskede æggehvider vendes forsigtigt i.
Hældes i velsmurt form og bages ved 180 grader i ca 1 time
250 g smeltet margarine
1 pakke maizena mel
1 1/2 tsk bagepulver
300 g sukker
1/4 liter mælk
2 tsk vanilliesukker
7 stift piskede æggehvider
1 pakke maizenamel røres i den smeltede smør, mel bagepulver, sukker,mælk, vanilliesukker og de stiftpiskede æggehvider røres i.
Dejen hældes straks i en godt smurt form bestrøet med rasp.
Bages ved 180 grader i en time ca
Dette er en udmærket billig kage, der længe holder sig frisk.
225 g mandler
225 g sukker
90 g mel
14 æggeblommer
6 æggehvider
2 tsk vanilliesukker
Mandlerne afskalles og males med vand til en tyk mos, sukker og æggeblommer tilsættes og det hele piskes til skum.
Hviderne piskes for sig og blandes derefter i massen sammen med melet.
Formen smøres godt og massen hældes i.
Bages ved 180 grader til den slipper i kanten efter ca 3 kvarter
Efter afkøling glaseres kagen med Vanillieglasur
375 g kogte mosede kartofler
15 g blendede mandler
125 g smør
250 g sukker
12 æggeblommer
saften af 1 citron
12 stiftpiskede æggehvider
Mandler, smør og sukker piskes godt, æggeblommerne, citronen tilsættes, piskes godt, deri kommes de mosede kartofler.
De stiftpiskede æggehvider vendes i massen.
Formen smøres godt og dejen hældes i.
Bages ved 170 grader i 1 time og 45 min ca
Når kagen tages ud af ovnen står den lidt i formen hvorefter den løses og hældes ud og bestrøes med sukker
250 g mandler, hakkede
1 æg
250 g mel
500 g smør
500 g sukker
12 hele æg
creme af:
60 g mel
125 g sukker
1 l mælk
2 tsk vanilliesukker
12 æggeblommer
cremen laves af:
mel sukker, mælk, vanillie,æggeblommer.
Dette røres over ilden til en creme,dog uden at koge.
Cremen sies før den bruges.
Kagen laves af:
Denne opskrift kan bruges til Linser - Flødeskaller - Medaljer - Hindbærsnitter
5 kopper mel
325 g smør
1 kop flormelis
1 æg
Æg og flormelis blandes. Smørret arbejdes ind i dejen, til sidst æltes melet ind i dejen.

Flødeskaller:
Dejen rulles tyndt ud og stikkes ud med et glas eller udstikker.
Dejen trykkes ned i formen med fingrene, bages ved 200 grader i ca 5 min. Når skallerne er kolde tages de ud af formen.
Skallerne fyldes med kagecreme, syltetøj og flødeskum.
Medaljer:
Dejen rulles ud stikkes ud med et glas, lægges på en bageplade med bagepapir, bages ved 200 grader til de er let lysebrune. Halvdelen glaseres med glasur.
på resten af medaljerne lægges en klat syltetøj, sprøjtes en krans med flødeskum og indeni kransen fyldes op med kagecreme, låget med glasur lægges på.
Linser:
Dejen rulles ud i ca 1/2 cm tykkelse, stikkes ud med et glas, lægges i linseformen og trykkes ned med fingrene, der kommes creme i og lægges et stykke dej over som låg, trykkes godt sammen, bages ved 200 grader til de er lysebrune..
Gammeldaws Hindbærsnitter:
Dejen rulles ud i 1/2 cm tykkelse, deles med klejnesporer i pæne lige store stykker, lægges på pladen og bages lysebrune. Det halve af snitterne glasseres med lys glasur, det andet halve smøres med hindbærsyltetøj og stykkerne med glasur lægges over.
1 1
1 1/2 kop mel
1 kop sukker
150 g margarine
1 tsk hjortetaksalt
4 æg
72
Margarinen røres til den er blød hvorefter sukkeret hældes i og begge dele røres til massen er hvid.
Æggene røres i et ad gangen.
Mel og hjortetaksalt røres i og dejen røres godt sammen.
Dejen fordeles på 2 stk bagepapir der passer til bageplader.
Stryges ud på papiret med en palet kniv til ca 2-3 cm fra kanten.
Bages ca 7 min ved 200 grader.
Når den er bagt vendes rouladen ud på et stk papir der er strøet med sukker, derefter smøres hindbærmarmelade eller smørcreme på rouladen.
Kagen rulles nu sammen til roulade.
4 kopper mel
250 g margarine
2 1/2 kop sukker
3 æg
1 1/2 kop mælk
1 teskefuld bagepulver
Mel, margarine og sukker røres godt sammen.
Æggene tilsættes et ad gangen.
Mælk og bagepulver tilsættes og det hele røres godt.
Dejen hældes i en velsmurt form og bages ved 180 grader til kagen slipper formen i siderne
250 g margarine
2 1/2 kop sukker
4 æggeblommer
2 kopper kartoffelmel
5 kopper mel
2 1/2 kop mælk
3 teskefulde bagepulver
4 stift piskede æggehvider
1/2 kop rosiner
Margarine og sukker røres hvidt, derefter kommes æggeblommerne i.
Kartoffelmel,mel,rosiner og bagepulver røres med mælk.
Æggehviderne piskes, det hele vendes sammen og kommes i en velsmurt form.
Bages ved 180 grader i ca 1 time og 15 min
2 1/2 kop mel
1/2 kop margarine
2 kopper sukker
6 æg
1 teske bagepulver
2 tsk vaniliesukker
Pynt:
Tesukker
hakkede mandler
Rør margarinen blød og rør den godt med sukkeret, tilsæt æggene - et ad gangen.
Mel og bagepulver rørers i.
Dejen hældes op i en smurt bradepande, drysses med tesukker og hakkede mandler.
Bages ved 180 grader i ca 20 - 30 min
Kagen kan varieres ved at tilsætte et glas sherry eller likør.
Tekagen kan drysses med en blanding af sukker og kanel eller drysses med puddersukker.
Eller prøv at drysse 1/3 af kagen med puddersukker og kanel, 1/3 med tesukker og 1/3 med puddersukker så har de 3 forskellige kager i en
3 kopper mel
2 kopper sukker
300 g margarine
5 æg
1/2 kop rosiner
Margarinen røres blød med sukker og røres til en luftig masse.
Æggene røres i et efter et.
Til sidst komme melet og rosinerne i og det hele røres godt sammen.
Massen kommes i en smurt melet form og bages ved 180 grader i ca 60 min.
2 1/2 kop mel
2 kop mælk
50 g gær
5 kopper mel
1 kop fløde
1/2 kop sukker
1 kop smeltet smør
10 æg
syltetøj
Gær, mel og mælk røres godt sammen.
Sættes lunt for at hæve.
Derefter æltes endnu mere mel i sammen med fløde,sukker, smør og æg.
Dejen æltes med hænderne til den slipper og sættes atter til hævning
Derefter trilles til runde boller hvori der laves hul så det kan fyldes med syltetøj og lukker så atter med en klat dej.
De koges i palmin til de er lysebrune og lægges på brunt papir som suger fedtet.
1 kop sukker
250 g sirup
3 kopper mel
25 g margarine
1 1/2 dl kærnemælk
3 tsk bagepulver
Det hele blandes og røres godt.
Kommes i en godt smurt form og bages ved 180 grader til kages slipper siderne i formen prøv at stikke en strikkepind ind midt i kagen, er der dej på er den ikke færdig.
750 g sirup
125 g smør
125 g sukker
7-8 kopper mel
1 tsk kanel
2 tsk støt nelliker
1 tsk kardemomme
2 tsk hjortetaksalt
lidt rosenvand
Sirup, smør og sukker smeltes i en gryde.
Derefter blandes med mel og krydderier, det æltes godt sammen og står i 2 dage for at gære.
Derefter æltes dejen atter, og udrulles til ca 1 - 1 1/2 cm tykkelse.
Kagerne smøres med pensel med æg og belægges med hakkede mandler og sukat.
Bages ved 200 grader i 5-6 min derefter må man prøve med en for at se om de er bagte.
De kan gemmes længe i en blikkasse
3 kopper mel
2 kopper sukker
100 g margarine
6 æg
2 tsk hjortetaksalt
Margarinen æltes blød og røres godt med sukkeret. Tilsæt æggeblommer en ad gangen.
Hviderne piskes stive.
Den rørte masse, de stiftpiskede hvider, mel og hjortetaksalt blandes forsigtigt og massen fordeles i 6 smurte og melede lagkageforme.
Bages ved 200 grader i ca 5 min.
Lagkagen lægges sammen med creme og syltetøj og pyntes med glasur og krymmel eller flødeskum
Vil du lave chokolade lagkage kommes 30 g cacao i dejen, kagen lægges sammen med smørcreme, pyntes med chokoladeglasur og smuttede mandler hele vejen rundt i kanten af lagkagen
500 g skoldede mandler
4 æggehvider
500 g sukker
14 æggeblommer
Mandlerne smuttes ig stødes med lidt rosenvand.
Æggehvider og sukker arbejdes godt ind i mandelmassen.
Æggeblommerne tilsættes nogle stykker ad gangen.
Massem fyldes i spøjtepose og sprøjtes på
papirsring som er smurt med smør.
De bages ca 15 min ved 200 grader .
Når de er afkølede dekoreres de med glasur
5 kopper mel
1/2 kop sukker
150 g margarine
1 1/2 pakke gær
1/2 teske salt
1/2 teske kardemomme
1 æg
50 g rosiner
1 kop mælk
Remonce:
125 g margarine
1 kop sukker
Sukker og margarine røres godt sammen
Dejen æltes tildækkes og sættes til hævning i 20 min.
Formes derefter til en lang pølse som trykkes ud eller rulles ud med kagerullen, Remoncen stryges på. Dejen foldes sammen mod midten og anbringes på en bradepande hvor den formes som en kringle.
Pensles med sammenpisket æg og drysses med sukker og hakkede mandler.
Efterhæver 15-20 min.
Bages ved 200 grader i ca 20 min
3 kopper mel
2 kopper sukker
6 æg
3 teskefulde bagepulver
Æggeblommerne røres med sukker til en let og luftig masse.
Æggehviderne piskes stive og vendes i massen.
Mel og bagepulver blandes og vendes i æggemassen.
Massen hældes i en smurt springform og bagers ved 180 grader i ca 50 min.
Kagen egner sig fortrindeligt til at lægges sammen med smørcreme hvorefter den glasseres.
Smøecreme:
150 g smør
1 1/2 kop flormelis
2 æg
Det hele blandes og rører let og luftigt
Glassur:
1 kop flormelis
1 spiseske vand
Røres sammen dette er nok til at glassere en lagkage.
Vil man have chokolade glassur kommes der en spiseskefuld cacao i glasduren. Måske med et par dråber varmt vand
Det er let at variere glassuren.
Det kan gøres med et par dråber romessens, eller et par dråber frugtfarve, apelsimnessens, citronessens der er mange muligheder.
2 kopper mel
2 kopper sukker
1/2 kop smeltet smør
2 teskefulde bagepulver
1/2 citron (saften)
4 æg
De 4 æggeblommer røres med sukkeret. Blandes med citronsaften.
Æggehviderne piskes stive og vendes i massen.
Mel og bagepulver blandes og tilsættes æggemassen.
Massen hældes i en smurt melet springform.
Bages ved 180 grader i ca 30 min
3 kopper mel
2 kopper puddersukker
2 æg
1 1/2 teskefuld kanel
2 teskefuld kardemomme
1/2 kop smeltet smør
1/2 kop fløde
1 1/2 teskefuld bagepulver
Æg og sukker rører sammen til det er lyst og luftigt.
Krydderierne, det smeltede smør og fløden røres i.
Mel og bagepulver blandes og tilsættes dejen.
Det hele hældes nu i en smurt bageform.
Kagen bages ved 180 grader i ca 50 min
5 kopper mel
1/2 kop margarine (smeltet)
1 1/2 pk gær
2 æg
1/2 kop sukker
1 kop mælk
1/2 teske kardemomme
1/2 teske salt
Remonce 1:
Laves kagecreme af 1/4 liter mælk, 2 spiseskefulde sukker, 1 æg 1/4 cremepulver
Remonce 2:
1/2 kop margarine, 1 kop puddersukker, 1 spisekefuld mørk sirup.
Røres godt sammen
Dejen æltes og sættes til hævbning i ca 15 min
Derefter deles dejen i to dele.
Den ene del rulles ud og lægges i bunden af bradepanden.
halvdelen af remoncen smøres på, cremen lægges på.
Den anden halvdel ag dejen rulles også ud, resten af remoncen smøres på og rulles sammen som en rouklade. Rouyladebn deles i 15 stykker, stykkerne lægges som snegle på dejen i bradepanden.
Efterhæver i 15 min.
Den hævede dej pensles nu med et sammenpisket æg.
Bages ved 200 grader i ca 20 min
Når kagen er lunken glasseres med hvis eller brubn glasur
|
|
 |
|
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig!
Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE
|