½ sk rugbrød
smør
3 stk Marineret sild
4-5 Løgringe
1 Kogt æg
1 tsk Karrysalat
1 tot karse
Halvt stk rugbrød smøres med smør, der lægges 3 stk sild på, derpå lægges 3 skiver kogt æg, 1 tsk karrysalat lægges over, og løget skæres i ringe og der lægges løgringe på , pyntes med karse
1 Stegt fiskefilet
1 spsk Remoulade
lidt persille
½ skive Tomat
1 skive Citron
½ Rugbrød
Smør
½ skive rugbrød smøres med smør.
Herpå lægges den stegte fiskefilet.
Remouladen lægges midt på fisken.
En skive citron sættes hen over som en vifte til pynt
Lidt persille og en lille strimmel tomat sættes på remouladen
½ stk Rugbrød
smør
3 skiver rullepølse
4 løgringe
1 skive sky
1 tot karse
½ skive rugbrød smøres, der lægges 3 skiver rullepølse på brødet, der lægges en skive sky tværs hen over maden, 1 løg skæres i skiver og der pyntes hen tværs over maden med løgringe, en tot karse sættes midt på det hele
½ stk Rugbrød
smør
3 skiver steg
1 spskf rødkål
2 Svesker
1 strimmel asie
1 sreimmel sky
2 skive apelsin
½ skive rugbrød smøres mes smør, stegen anrettes pænt derpå, skyen lægges henover stegen, og rødkålen lægges ovenpå det hele, sveskerne lægges ved siden, asien hen over og apelsinen sættes henover rødkålen og asien i en vifte.
½ stk rugbrød
smør
3-4 skiver Hamburgryg
1 spskf Italiensk salat
½ skive tomat
1 tot karse
Rugbrødet smører, hamburgryggenn anrettes pænt derpå, en skefuld italiensk salat lægges midt på, der pyntes med en tomat skive og karse
½ stk rugbrød
smør
2 tynde skiver leverpostej
1 tsk remoulade
1 skive sky
ristede champignoner ca en spskf
stegt bacon
lidt persille
1 skive rødbede
Hjemmelavet leverpostej:
1 pund lever
1/4 pund spæk
1 æble
1 løg
1 tsk sukker
1 tsk salt
1/2 tsk peber
Det hele hakkes gennem kødmaskinen 4 gange, derefter laves en opbagning af 30 g smør, 2-3 spsk mel, som bages op og spædes op med mælk til en lind grød levermassen kommes i og det røres godt sammen hvorefter det hældes i en velsmurt form, bages i vandvbad i ovnen ved 200 grader i ca 1 time
Brødet smøres, leverpostejen lægges på, pyntes med remoulade og ristede champignoner, en skive sky henover samt 2-3 stk bacon, pyntes med rødbede skive i vifte og en tot persille sættes ved
½ sk rugbrød
smør
kogt æg i skiver
tomat i skiver (2 skiver)
1 tskf mayonaice
1 tsk sort kaviar
1 tot karse
Brødet smøres, ægget deles i skiver og lægges i 2 rækker på brødet, 8 skiver æg ialt, der lægges 2 skiver tomat hen over og mayonaice på smt kaviar og karse.
Eller som på billedet kan der pyntes med sildefiletter og rå løg
½ Rugbrød
smør
4 skiver spegepølse
1 tsk remoulade
1 skive sky
1 tsk ristede løg
3 skiver agurk
persille
Spegepølsen anrettes pænt på det smurte brød, det lægges en klat remoulade midt på, en skive sky hen over og de ristede løg læggs over, agurkerne sættes på som en vifte.
Pyntes med en tot persille.
Eller brødet kan smøres med krydderfedt, spegepølsen anrettes på brødet og der pyntes med sky, rå løg og en rå æggeblomme.
½ sk rugbrød
fedt
4 skiver spegepølse
1 tyk skive sky
4-5 løgringe
æggeblomme
karse
Brødet smøres med løgfedt og anrettes pænt med spegepølsen, der lægges sky på langs hen over, løgringene lægges hen over og der lægges en tot karse midt på.
Der kan også pyntes med peberodssalat, rå løg, karse og en rå æggeblomme.
½ Rugbrød
fedt
tynd skive leverpostej
3-4 skiver spegepølse
1 skive sky
4 løgringe
karse
Hjemlavet spegepølse
3 kg gris
2 kg oksekød
1 spsk salt
Oksekødet hakkes 4-5 gange, æltes godt med salt som til almindelig fars. Grisekødet skæres i små tern. Det hele står til næste dag i køleskabet, æltes så med flæske tern til det er fast og sejt. Stoppes i vide tarme, saltes efter behag.
(jeg salter mine i 6 uger)
Brødet smøres med krydderfedt, derpå lægges en tynd skive leverpostej derpå anrettes 3-4 tynde skiver spegepølse, det pyntes med en skive sky, løgringene lægges pænt henover og karsen lægges midt på
½ sk rugbrød
smør
4 skiver tynd skåret roastbeef
1 tsk Remoulade
Lidt høvlet peberod
4-5 sk agurkesalat
persille
Brødet smøres og roastbeefen anrettes derpå, der lægges remoulade hen over midten, agurkesalaten lægges på og der lægges peberod ovepå igen pyntes med en dusk persille
½ sk rugbrød
smør
2 sk røget ål
tyk skive røræg
purløg
Rugbrødet smøres, Ålen lægges i 2 skiver ved siden af hinanden. Røræggen lægges hen over og der drysses purløg hen over midten i et pænt lag
½ sk rugbrød
smør
2 skiver torskerogn
1 tskf remoulade en citronbåd
1 strimmel tomat
karse
brødet smøres, torskerognen lægges på side om side, remouladen lægges på midten, citronbåden hen over og karse og tomat strimmel lægges som pynt
1 sk franskbrød
100 g oksefars
løg
æggeblomme
kapers
Farsen formes på en skive franskbrød, det drysses med salt og peber, panden varmes op med en klat smør. brødet lægges på panden med kødsiden nedad, steger brun ved svag varme, når kødet er færsigt, vendes, og brødet også steges gyldent, derefter sættes på en desserttallerken, bøffen pyntes med løgringe, en rå æggeblomme anrettes i en af løgringene og kapers lægges hen over.
½ sk rugbrød
smør
4-5 skiver saltkød
pickles
sky
karse
tomat
brødet smøres og saltkødet anrettes derpå.
En tyk stribe sky lægges på langs af brødet.
derover lægges en skefuld pickles, en tot karse og til sidst en vifte tomat.
½ sk rugbrød
smør
6 skiver tomat
1 hakket løg
1 æggeblomme
karse
brødet smøres, tomatskiverne lægges på. det hakkede løg lægges i en bred bræmme ned midt over tomaterne.
Æggeblommen stilles midt på og drysses med karse
½ sk rugbrød
1 stegt bøf
1 spejlæg
1 spsk ristede løg
1 skive tomat lavet i vifte
3 tynde skiver agurke lavet i vifte
Brødet smøres, bøffen lægges på, ægget spejles og lægges ovenpå bøffen, der pyntes med ristede løg, agurke og tomat vifte
½ sk rugbrød
smør
skært hakket oksekød
løgringe
kapers
Rå æggeblomme
purløg
Brødet smøres.
Kødet formes i en aflang tynd bøf der passer til brødet.
Der lægges kapes hen over kødet, løgringene lægges i en stribe ned over kødet.
Æggeblommen sættes midt på det hele og der drysses purløg eller karse ovenpå.
½ sk brød
smør
3 sk skinke
røræg
asparges
karse
tomatvifte
1. Skinken anrettes på det smurte brød.
Røræggen lægges i en bred bræmme hen over pålægget, der lægges et lag asparges hen over rørægget, der lægges en tot karse på og en tomatvifte.
----------------------------------
2. Skinke kan også pyntes med en skefuld pickles, og pyntes med karse og tomatvifte.
-----------------------------------
3. Skinken kan også pyntes meden skefuld mayoaise og grønsager, persille og tomatvifte
1 sk franskbrød
smør
3 skiver laks
asparges
røræg
citron
persille
Brødet smøres.
De tynde lakseskiver rulles om 3-4 asparges, rullerne lægges på brødet.
Røræggen lægges hen over rullerne, pyntes med persille.
En citronvifte sættes på
Franskbrød
smør
rejer
mayonaise
karse
citromskive
Franskbrødet ristes på brødristeren.
Smøres, og rejerne kommes på, en spiseskefuld mayonaise lægges på, ovenpå det sættes karsen.
Pyntes med en citronvifte
Brød
smør
1 røget sild
løgring
æggeblomme
Purløg
De to silde stykker lægges på brødet.
Løgringen placeres midt på, og æggeblommen lægges forsigtigt i løgringen, der drysser purløg over æg og fisk.
Brød
smør
kylling eller andet fjerkræ
agurkesalat
sky
peberod
tomatvifte
Kødet anrettes på det smurte brød.
Høvlet peberod lægges på.
Hårdt opvredet agurkesalat lægges over og der pyntes med en tyk skive sky og en tomatvifte
Brød
smør'
4 skiver oksebryst
pickles
høvlet peberod
2-3 Rosenkål
1 tomatvifte
3 tynde agurkevifter
Oksebrystet anrettes på det smurte brød.
en spiseskeguld pickles lægges midt på brødet, der lægges en tot høvlet peberod på, rosekålen skæres i skiver og anrettes pænt på pålægget, og til sidst pyntes med agurke og tomat vifte
½ sk rugbrød
en rest farsrand
smør
bønner
rosenkål
4 stave kogt gulerod
Asie
Rugbrødet smøres, kødet skæres i pæne skiver og anrettes på brødet, rosenkålen skæres i skiner gulerødderne skæres i stave og lægges på kødet, lidt bønner lægges over. Grønsagerne skal være kogt.Derefter lægges en skive asie hen over
½ skive rugbrød
smør
3 tynde mørbradbøffer
svampe
tomat
ananas
2 Løg
Rugbrødet smøres Mørbraden anrettes derpå, løgene og svampene ristes på panden og lægge over kødet, en ananas ring lægges ovenpå, halv tomat steges på panden og anrettes midt i ananasen, drysses med purløg eller karse
1 lille bæger creme fraice
3 spsk mayonaice
1 spskFransk sennep
salt og perber
1 ds ærter og gulerødder
Dåsen med ærter og gulerødder åbnes og væden hældes fra.
Cremefraicen og maayonaisen røres sammen og smages til med sennep og salt og peber
Ærter og gulerødder røres deri
1 ds tun
1halv ds majs
salt og peber
1 bg creme fraice
2-3 spsk mayonasice
Tunen åbnes og olie eller vand hældes fra.
Creme fraice og mayonaice røeres sammen og smages til med salt og peber.
Tun og majs vendes i.
3 æg
2 æbler
1 lille løg
1 dl spagethi
1 gl champignoner
salt og peber
Karry efter smag
Creme fraice
lidt mayonaice
Æggene koges og pilles hvorefter de skæres i små tern. Æblerne skrælles og udkernes og skæres i tern, løget pilles og skæres i små tern. spagethien koges og skæres i 1 cm stykker. Champignonerne åbnes, vandet hældes fra og de skæres i små stykker. Creme fraicen smages til med ca 1 spsk mayonaice og 1 tsk karry røres godt sammen, salt og peber kommes i og alle indgredienserne blandes i, salaten er færdig.
1 ds eller pose rejer
1 ds asparges
1 dl spagethi
halv tsk paprika
salt og peber
1 lille bæger creme fraice
1-2 spsk mayonaice
Rejerne tøes op eller væden hældes fra den hvis de er i dåse.
Aspargesen hældes i en si så vandet kan løbe fra dem.
Spagethien koges afkøles og skæres i en cm lange stykker.
Creme fraisen smages til med mayonaice, paprika og salt og peber, røres godt sammen og alle indgredienserne kommmes i, salaten er færdig.
1 rest kogt kyllingbryst
1 gl champignon
1 løg
purløg
creme fraice
mayonaice
karry, salt og peber
Hønsekødet skæres i små tern, løget pilles og skæres i små tern. Champignonerne åbnes og vandet hældes fra, de skæres i små stykker.Et bundt purløg klippes. Creme fraicen smages til med lidt mayonaice, salt og peber, lidt karry, derefter kommes alle indgredienserne i og salaten er færdig
1 pk frosne sildefiletter
lidt mel
rasp
lidt peber
2 løg
1,1/2 dl eddike
3 dl vand
200 g sukker
Sildefiletterne vendes i mel/rasp blandingen, steges, drysses med lidt salt.
Lagen koges af vand, eddike og sukker, løgene koges møre i lagen, lidt peber drysses i.
Når lagen er afkølet lægges sildefiletterne i en skål og overhældes med lagen, det til dækkes og stilles på køl, er klar til brug efter ca et døgn.
1/2 kg lever
1/2 kg spæk
3 løg
opbagning af:
35 g smør
35 g mel
2 1/2 dl fløde eller mælk
2 hele æg
salt og peber
Lever, spæk og løg hakkes i kødhakkeren 4 gange.
Smør, mel og fløde bages op, afkøles og rører sammen med levermassen, der røres æg salt og peber i og røres godt sammen, hældes i smurte forme.
Bages i vandbad i ovnen ca 1 time ved 170 grader
2 hele spegesild
2 hårdkogte æg
4 kogte kartofler
5-6 stk rødbeder
4 løg
evnt lidt rødbedesaft
Sildefiletterne udbenes, æggene koges og pilles.
Det hele køres gennem kødhakkeren .
Er det for tørt hældes lidt rødbedesaft ved.