 |
 |
|
 |
1/2 kg grødris
4 1/2 l mælk
lidt salt
en god klat smør
Grødrisene kommes i gryden med smør, lidt vand og salt, koges godt op under omrøring og når det begynder at blive tyk hældes mælken i under omrøring. der røres til mælken koger og hæver sig i gryden, derefter lægges låg på og gryden tages af ilden. Det står en halv times tid og er så blevet til grød.
Serveres med smørklat i midten samt sukker og kanel.
Det drikkes saftevand eller hvidtøl til
500 g Rismel
lidt vand
4 1/2 l mælk
25 g hakkede mandler
lidt salt
Sukker og kanel
Rismelen røres sammen med lidt koldt mælk, resten af mælken bringes i kog under omrøring, når mælken koger hældes rismelen i og der kommes hakkede mandler og lidt salt i, retten koges op under kraftig omrøring.
Når grøden koger op tages den af ilden og serveres med sukker og kanel
375 g smør
375 g mel
4 l kogende vand
salt
sukker og kanel
Smørret smeltes i en gryde, melet tilsættes og der røres kraftigt, vand tilsættes lidt efter lidt, mens der røres. Der tilsættes lidt salt efter smag.
Retten serveres med sukker og kanel
2-3 kg æbler
ca 1 l vand
sukker efter smag
2 tsk vanilliesukker
kartoffelmel
Æblerne skrælles og udkernes, skæres i små skiver og koges i lidt vand.
Når æblerne er kogt godt møre og tilsættes vaniliesukker og sukker og smages til.
Der jævnes med kartoffelmel rørt op i vand, som hældes over æblegrøden under omrøring.
Grøden serveres med mælk eller mælkefløde
100 g smør
1 kop hvedemel
ca 3 l mælk
sukker og kanel
Smørret smeltes i en gryde, melet røres i og mælken spædes i lidt efter lidt under kraftig omrøring, til det er en lind grød.
lidt salt kommes i efter smag.
Serveres med sukker og kanel
2-3 kg rabarber
vand
sukker efter smag
kartoffelmel
Rabarberne skylles og "skrælles", skæres i 2-3 cm lange stykker og kommes i en gryde, der hældes vand over så det godt dækker rabarberne.
De koges godt møre, sies og saften koges op.
Der kommes sukker i efter smag.
Der laves jævning af kartoffelmel som røres ud i vand.
Det hældes i saften under kraftig omrøring, saften bliver tyk som grød og slættes til afkøling.
Serveres med mælk eller mælkefløde plus sukker.
1 kg stikkelsbær
2 1/2 l vand
Sukker efter smag
2 tsk Vaniliesukker
kartoffelmel
Stikkelsbærrene skylles og snippen klippes af, bærrene koges i vandet til de går i stykker, sies derefter og saften bringes i kog, der tilsættes vaniliesukker og sukker efter smag.
Jævning af kartoffelmel som røres ud i en kop vand.
Hældes i den kogende saft under kraftig omrøring, saften bliver nu en tyk grød og stilles til afkøling.
Serveres med sukker og mælkefløde
|
 |
 |