Frugt og mælk
 Risengrød
4 personer
1/2 kg grødris
4 1/2 l mælk
lidt salt
en god klat smør
Grødrisene kommes i gryden med smør, lidt vand og salt, koges godt op under omrøring og når det begynder at blive tyk hældes mælken i under omrøring. der røres til mælken koger og hæver sig i gryden, derefter lægges låg på og gryden tages af ilden. Det står en halv times tid og er så blevet til grød.
Serveres med smørklat i midten samt sukker og kanel.
Det drikkes saftevand eller hvidtøl til
 Rismelsgrød
4 personer
500 g Rismel
lidt vand
4 1/2 l mælk
25 g  hakkede mandler
lidt salt
Sukker og kanel
Rismelen røres sammen med lidt koldt mælk, resten af mælken bringes i kog under omrøring, når mælken koger hældes rismelen i og der kommes hakkede mandler og lidt salt i, retten koges op under kraftig omrøring.
Når grøden koger op tages den af ilden og serveres med sukker og kanel
 Smørgrød
4 personer
375 g smør
375 g mel
4 l kogende vand
salt
sukker og kanel
Smørret smeltes i en gryde, melet tilsættes og der røres kraftigt, vand tilsættes lidt efter lidt, mens der røres. Der tilsættes lidt salt efter smag.
Retten serveres med sukker og kanel
 Æblegrød
4 personer
2-3 kg æbler
ca 1 l vand
sukker efter smag
2 tsk vanilliesukker
kartoffelmel
Æblerne skrælles og udkernes, skæres i små skiver og koges i lidt vand.
Når æblerne er kogt godt møre og tilsættes vaniliesukker og sukker og smages til.
Der jævnes med kartoffelmel rørt op i vand, som hældes over æblegrøden under omrøring.
Grøden serveres med mælk eller mælkefløde
 Fløjelsgrød
4 personer
100 g smør
 1 kop hvedemel
ca 3 l mælk
sukker og kanel
Smørret smeltes i en gryde, melet røres i og mælken spædes i lidt efter lidt under kraftig omrøring, til det er en lind grød.
lidt salt kommes i efter smag.
Serveres med sukker og kanel
 Rabarbergrød
4 personer
2-3 kg rabarber
vand
sukker efter smag
kartoffelmel
Rabarberne skylles og "skrælles", skæres i 2-3 cm lange stykker og kommes i en gryde, der hældes vand over så det godt dækker rabarberne.
De koges godt møre, sies og saften koges op.
Der kommes sukker i efter smag.
Der laves jævning af kartoffelmel som røres ud i vand.
Det hældes i saften under kraftig omrøring, saften bliver tyk som grød og slættes til afkøling.
Serveres med mælk eller mælkefløde plus sukker.
 Stikkelsbærgrød
4 personer
1 kg stikkelsbær
2 1/2 l vand
Sukker efter smag
2 tsk Vaniliesukker
kartoffelmel
Stikkelsbærrene skylles og snippen klippes af, bærrene koges i vandet til de går i stykker, sies derefter og saften bringes i kog, der tilsættes vaniliesukker og sukker efter smag.
Jævning af kartoffelmel som røres ud i en kop vand.

Hældes i den kogende saft under kraftig omrøring, saften bliver nu en tyk grød og stilles til afkøling. 

Serveres med sukker og mælkefløde

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.10 | 10:55

Hej, ja det er tålmodigheds arbejde, men et godt tidsfordriv. Lige nu sker der ikke så meget p.g.a min sygdom, jeg håber at komme i gang igen snart...

...
30.10 | 10:45

Det er en fantastisk læsning og et arbejde der siger "Spar 2"
Det må kræve en tålmodighed og masse af tid.
Jeg forsker selv, Østhimmerland,
men der er lang vej

...
15.05 | 22:48

Pias 33 års fødselsdag

...
15.12 | 13:12

Det er meget lidt jeg får skrevet og lavet på hjemmesiden ... Jeg har sklerose og er ikke så frisk mere.Jeg arbejder kun herpå når jeg har det godt ...

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE