 |
 |
|
 |
 |
1 hvidkål
vand
salt
sovs laves af:
3 spsk mel
50 g smør
vandet kålen er kogt i
1 kop mælk
Hvidkålet renses, snittes i tynde skiver, kommes i en gryde med vand der går godt halvt op om kålen, der kommes en steske salt i, det koges til kålen er mør.
Kålen tages op.
Smør smeltes i en gryde, melet tilsættes og vandet fra kålen og mælken kommes i lidt efter lidt under omrøring, til en tyk sovs, til sidst kommes kålen i og der røres fortsat til kålen er varmet op, retten er klar til servering.
Serveres med drys af kanel/sukker eller salt og peber
Kan spises til frikadeller, medisterpølse, karbonader.
1 hvidkål
1 tsk salt
50 g sukker
50 g smør
1 stk svine brystflæsk eller 500 g flæskefars
De yderste blade pilles af kålen, det deles og stokken skæres fra.
Kålen snittes i tynde snitter.
Kålen kommes i en gryde, smør og sukker tilsættes.
Der røres hele tiden til det er lysebrunt.
kødet lægges midt i kålen og steger/koger med.
Fars er ikke så fedt som flæsket, så det er op til hver enkel hvad de vil bruge.
Der kommes lidt sky og lidt salt ved retten og det koger til kålen er mør.
Serveres med rugbrød til
1/2 kg gulerødder
1/2 l vand
50 g smør
2 spskf mel
3 dl mælk
hakket persille
1 tskf sukker
Gulerødderne skrælles og skæres i korte stave, de koges i en halv liter vand til de er møre og kan moses.
I en kasserolle smeltes noget smør og mel som røres godt sammen, der hældes mælk i til det er en tyk sovs, den smages til med salt, de mosede, (i dag kan de blendes) gulerødder kommes i, en klump frossen hakket persille kommes i og en teske sukker.
Retten er klar til servering.
Servesre med frikadeller eller krebinetter.
1 blomkål
vand
50 g smør
3 spsk mel
1/2 tsk salt
Alle de grønne blade skære af blomkålet, derefter skulles blomkålen godt i koldt vand.
Blomkålet kommes i en gryde med kogende vand og koges mør, hvorpå det lægges over i en si så vandet kan løbe af det.
Man smelter smørret i en gryde, opbager melet deri, hvorpå der spædes op med mælk under stadig omrøring, når sovsen er lavet lægges kålet deri
1/2 kg bønner
vand
1/2 tsk salt
50 g smør
Når Bønnerne er vasket og aftørrede, revles de og skæres ganske små på skrå.
De sættes over ilden med rigeligt kogende vand og lidt salt.
De koges fuldstændig møre.
Bønnerne kommes i et dørslag og rystes stærkt for at få alt vandet fra dem.
De lægges i kasserollen med rigeligt smør og rystes indtil smørret er smeltet.
De serveres på et varmt fad
1/2 kg ærter
vand
50 g smør
3 spsk mel
1/2 tsk salt
1 tsk sukker
1 klump frossen persille
Når ærterne er pillede, sættes de over ilden med rigeligt kogende vand. Når de er møre, hældes de i et dørslag for at vandet kan løbe fra, hvorpå de atter kommes i en kasserolle med rigeligt smør og lidt salt.
Når de har fået et lille opkog, jævnes de med mel og ved anretningen tilsættes lidt sukker og d fint hakket persille
En halv pakke margaroni
1/2 liter vand
50 g margarine
1/2 liter kødsuppe
Reven parmesanost
Margaronien kommes i kogende vand og koger til den er mør, hældes i en si til de er kolde. Derpå skæres de i stykker på ca 5 cm.
Kødsuppen og smør bringes i kog og margaronien kommes i og gives et opkog, der kommes reven parmesanoost i
Efter opkog er retten klar til servering
2-3 roer
50 g smør
3 spsk mel
2 1/2 dl fløde
1 tsk sukker 1/2 tsk salt
1 klump frossen hakket persille
Roerne skrælles, skæres i tern og koges møre i rigeligt vand.
Vandet hældes fra dem gennem et dørslag.
Man laver en jævning af smør, mel og fløde.
Heri kommes roerne og de får et opkog.
Smages til med lidt sukker og salt.
plus en klat frossen hakket persille..
50 g smør
1 pk grønlangkålsboller
2 1/2 dl fløde
1 tsk salt
sukker efter smag
Smørret smeltes på panden, grønlangkålen kommes i og varmes godt på mens der røeres.
Salt og fløde tilsættes, der røres godt i det til det er rygende varm.
Smages til med sukker.
Serveres med brunede kartofler, medisterpølse og frikadeller
1 pk spinat
1/2 tsksalt
2 spsk mel
50 g smør
2 1/2 dl mælk
lidt reven muskatnød
Spinaten koges i lidt vand til den er mør., den trykkes godt af i en si og hakkes derefter fint med lidt mel.
Den gives nu et opkog i en jævning bestående af smør, mel og fløde.
Til sidst rives lidt muskatnød i og smages til med salt
|
|
 |
|
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig!
Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE
|