Theodoras og Olde Karens opskrifter
Æggekage med flæsk
4 personer
10-12 æg
2 1/2 dl fløde eller mælk
1/2 kg flæsk i skiver
Flæsket steges å panden til det er næsten hårdt. 
Æggene og mælken piskes godt sammen og hældes over flæsket.
Man må løsne dejen på panden med en paletkniv  hele tiden . for at få det til at løbe godt sammen om flæsket.
Når æggekagen er lysebrun vendes den og bages på den anden side.
Serveres med rugbrød, tomater og purløg
Æggekage med brød
4 personer
Franskbrød i skiver
10 æg 
2 1/2 dl mælk
Lidt sukker
Franskbrødskiverne vendes i mælk, steges på panden til de er gyldne på begge sider, derefter piskes æg og mælk godt sammen, æggemassen hældes over franskbrødet og steges mens det løsnes tit med en paletkniv, når æggemassen er gylden på den ene side vendes den og steges gylden på den anden, hvorefter retten er klar til servering.
Serveres med sukker.
Små æggekager
4 personer
6 gamle hvedeknopper
1 l mælk
12 æg
1/2 tsk salt, 
2-3 tsk sukker, 
2 tsk kanel
revet skal af citro
50 g smør

Hvedeknopperne rives og røres med mælken, derefter lader man dem stå tildækkede nogle timer.
Æggene piskes sammen og røres i mælkeblandingen,sammen med et par skefulde sukker, lidt salt og et par teskefulde kanel.
Den revne citronskal kommes i og  panden varmes op med ca 50 g smør, dejen sættes på panden i små toppe med en ske og bages lysebrune på begge sider.
Æbleskiver
4 personer
1 kg mel
125 g smeltet smør
1 l lunken mælk
6 æg
1 tsk kardemomme
2 tsk sukker
50 g smør
Mel, smeltet smør, lunken mælk røres hurtigt sammen i en skål, til det bliver en jævn dej,derpå piskes æggene i et efter et, 25 g gær tilsættes og når dejen begynder at hæve sig kommes sukker og kardemomme i.
Dejen stilles  lunt et par timer for at dejen skal hæve.
Æbleskivepanden sættes over ilden og varmes op, der kommes smør i alle hullerne og dejen fyldes i hullerne, når æbleskiverne er bagt tilstrækkeligt på den ene side vendes de og bages gyldne på den anden side.

Serveres med syltetøj, sukker og flormelis

Pandekager
4 personer
125 g smør
1 spiseske sukker
2 æg
375 g mel
1 1/2 l mælk
smør til stegning
Smørret smeltes og røres sammen med sukker og æg, når det er pisket godt kommes mel og mælk i .
Når det er rørt godt sammen slættes det til side et par timer, panden opvarmes og der kommes margarine på til stegning.
Der hældes lidt dej på panden til en tynd pandekage, når den er stegt på begge sider lægges den på en tallerken.
Når alle pandekagerne er bagt serveres de med sukker, syltetøj og flormelis

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.10 | 10:55

Hej, ja det er tålmodigheds arbejde, men et godt tidsfordriv. Lige nu sker der ikke så meget p.g.a min sygdom, jeg håber at komme i gang igen snart...

...
30.10 | 10:45

Det er en fantastisk læsning og et arbejde der siger "Spar 2"
Det må kræve en tålmodighed og masse af tid.
Jeg forsker selv, Østhimmerland,
men der er lang vej

...
15.05 | 22:48

Pias 33 års fødselsdag

...
15.12 | 13:12

Det er meget lidt jeg får skrevet og lavet på hjemmesiden ... Jeg har sklerose og er ikke så frisk mere.Jeg arbejder kun herpå når jeg har det godt ...

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE