Opskrifter
Kolde og varme buddinger

Kødbudding
4 personer
Det skal du bruge:
500 g hakket svinefars
1 revet løg
2 spsk mel
2 dl mælk
2 spsk rasp
1 tsk salt 
1/2 tsk peber 
1 tsk paprika
Sådan gør du:
Farsen røres med mel, rasp, mælk, løg, salt,peber og paprika.
franskbrødsformen smøres godt med smør, farsblandingen hældes i formen. drysses ovenpå med rasp.

 Formen sættes i ovnen ved 180 grader, i en bradepande med vand og buddingen bages nu i vandbad i ca 2 timer.
Hold øje med at bradeanden ikke koges tør for vand, så skal der fyldes vand på.

Retten serveres med kapers sauce


Fiskebudding
4 personer
Det skal du bruge:
Sådan gør du:
Klipfiskebudding
4 personer
Det skal du bruge:
Sådan gør du:
Prinsessebudding
4 personer
Det skal du bruge:
125 g mel
1 dl fløde
125 g smør
10 æggeblommer
125 g sukker
1 tsk vanilliesukker
1 tsk kardemomme
lidt salt
10 stiftpiskede æggehvider

Sådan gør du:
mel,fløde og det smeltede smør røres sammen.

det får et opkog under omrøring.
Æggeblommerne rørers hvide med sukkeret, melblandingen afkøles og hældes i æggeblandingen.

Det hele arbejdes godt igennem i ca en halv time, derefter kommes vanillie, kardemomme, salt i og det røres sammen hvorefter de stiftpiskede læggehvider kommes i.

Massen hældes i en smurt form, den stilles i en gryde med vand og koger i ca 2 timer.

Serveres med sød sovs
Risbudding
4 personer
Det skal du bruge:
375 g skoldede risengryn
1 l mælk
250 g smør
 125 g sukker
13 æggeblommer
1 tsk kanel
13 stiftpiskede æggehvider
Sådan gør du:
Risengrynene koges til en stiv grød i mælken, afkøles så, 

Derefter røres smør, æggeblommer, sukker kanel sammen,
Æggehviderne piskes stive.
risengrynene blandes med æggemassen og røres godt sammen, hviderne vendes deri.
Massen kommes i en form.
Buddingen koges i vandbad i en gryde i 2 timer.
Serveres med sød sauce
Macaronibudding
4 personer
Det skal du bruge:
375 g makaronni
hvedeskorper
150 g smeltet smør
150 g sukker
40 g hakkede mandler
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme

Sådan gør du:
Markaronnien knækkes og koges møre i en gryde vand, hældes derefter i en si og afkøles.
Derefter lægges de i en smurt form lagvis med kvedeknopper. Det øverste lag skal være brød.

Sukker, smør, de hakkede mandler, kanel, kardemomme røres sammen.

Massen hældes over brødet i formen.

Buddingen sættes i vandbad i en gryde i ca 5 kvarter.

Spises varm uden sovs
Æblebudding
4 personer
Det skal du bruge:
750 g ituskårne æbler
1 dl vin
2 dl vand
1 tsk kanel
1/2 dl citronsaft
2 1/2 dl mælk
4 revne hvedeknopper
65 g smør
 105 g sukker
4 æggeblommer
1 tsk kardemomme
4 stiftpiskede æggehvider

Sådan gør du:
æblerne koges med vin og vand hvorefter det presses< gennen en si.
massen sødes med sukker.
Hvedeknopperne udrøres i mælken, smørret smeltes og kommes heri, æggeblommer, sukker, kardemomme røres i.
Når det hele er rørt godt sammen kommes æblegrøden og de piskede æggehvider i.
Massen hældes i en form som koger i vandbad i 1 1/2 time

Buddingen spises med strøsukker
Rombudding
4 personer
Det skal du bruge:
Buddingen skal laves dagen før brug...

12 æggeblommer
375 g sukker 
1 liter fløde
2 tsk vanilliesukker
20 gr husblas
1/2 l hvid rom


Sådan gør du:
Æggeblommerne røres godt med sukkeret.
Fløden koges op med vanillien.
Husblas som har ligget i blød i koldt vand vrides og smeltes i fløden, når det koger hældes æggemassen og rom i under kraftig omrøren, det gives et opkog mens der stadig røres kraftigt. Derefter svales massen før det hældes i en form og stilles koldt..
Mandelbudding
4 personer
Det skal du bruge:
1 1/2 l mælk
125 g søde stødte mandler
2 tsk vanilliesukker
250 g sukker
8 æggeblommer
75 g husblas
8 stiftpiskede æggehvider
knivspids salt
Sådan gør du:
Mælken koges med mandler, vaniliesukker og sukker.
Æggeblommer piskes og kommes i massen, husblas smeltes og koges med i 10 min.
Hviderne piskes stive og vendes i æggemassen, der røres til det er næsten koldt. 
Massen hældes i formen, stilles koldt og spises med sød sauce..
Apelsinbudding
4 personer
Det skal du bruge:
5 qapelsiner
1 citron
1 dl hvidvin
1 spsk vand
12 æggeblommer
375 g sukker
30 g husblas

Sådan gør du:
Apelsinerne og citronen presses gennem en si så al sagten er ude.
Lidt apelsin skal koges i hvidvinen og vandet. 
Æggeblommerne rører med sukker indtil de er hvide, deri kommes den siede saft.
Det sættes overlden og koges op med den opløste husblas og piskes godt til massen koger, der rører jævnligt til massen er kold.
Derpå hældes massen i form.
Denne budding spises med Cremesauce
Risengryns budding
4 personer
Det skal du bruge:
250 g Risengryn
1 1/2 l vand
saften af 4 citroner
reven skal af en citron
2 1/2 dl god rom
 250 g sukker

Sådan gør du:
Risengrynene koges møre i vandet, derefter kommes citronsaften og den revne citronskal i, rom og sukker tilsættes også.
Det gives et opkog, hvorefter det hældes i en form eller skål, den stilles i køleskabet til dagen efter.
Vendes ud på et fad og serveres med cremesovs eller kirsebærsovs

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.10 | 10:55

Hej, ja det er tålmodigheds arbejde, men et godt tidsfordriv. Lige nu sker der ikke så meget p.g.a min sygdom, jeg håber at komme i gang igen snart...

...
30.10 | 10:45

Det er en fantastisk læsning og et arbejde der siger "Spar 2"
Det må kræve en tålmodighed og masse af tid.
Jeg forsker selv, Østhimmerland,
men der er lang vej

...
15.05 | 22:48

Pias 33 års fødselsdag

...
15.12 | 13:12

Det er meget lidt jeg får skrevet og lavet på hjemmesiden ... Jeg har sklerose og er ikke så frisk mere.Jeg arbejder kun herpå når jeg har det godt ...

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE