Opskrifter
kolde og varme sovser

Sød sovs
4 personer
Det skal du bruge:
2 1/2 dl frugtsaft
1 dl vand
sukker efter smag
3 tskf kartoffelmel
Sådan gør du:
Frugtsaft, vand og sukker koges op i en gryde.
Kartoffelmel røres ud i en kop vand.
Saften jævnes med kartoffelmelsjævningen.
Saucen stilles koldt med låg over så den ikke trækker skind.

Vinsovs
4 personer
Det skal du bruge:
2 1/2 dl vand
saft af 3 citroner
30 g sukker
5 æggeblommer
vin efter behag
Sådan gør du:
Vand citron,æggeblommer sukker, piskes godt sammen i en gryde mens det varmes op, når det skummer tages det af ilden, man skal piske hele tiden mens det svaler af, der kommes vin i efter behag
Hollandsk sovs
4 personer
Det skal du bruge:
50 g smør
peber
2 1/2 dl  kød eller fiskesuppe
lidt eddike, smages til
3 æggeblommer ca
Sådan gør du:
Smørret røres med peber og spædes med kød eller fiskesuppe, lidt eddike tilsættes, hvorpå det jævnes med sammenpiskede æggeblommer
Kapers sovs
4 personer
Det skal du bruge:
3 spskf mel
3 dl vand 
4-5 æggeblommer
50 g smør
1 l kødsuppe
lidt muskatblomme
salt
3 skefulde kapers
Sådan gør du:
Kødsuppen koges op.
Melet røres godt ud i vand
Æggeblommerne piskes deri, under stadig omrøren tilsættes den kogende køsdsuppe, smørret tilsættes, der kommes lidt muskatblomme og salt, sovsen koges godt mens der røres.
Til sidst kommes kapersen i og sovsen er klar til servering 
Persillesovs
4 personer
Det skal du bruge:
50 g smør
3 spsk mel
mælk
hakket persille
1 tsk salt
Sådan gør du:
Smørret smeltes i en gryde, melet tilsættes så det er en blød blanding, mælken hældes i lidt efter lidt under omrøring til sovsen ehar en passende tykkelse, der smages til med salt og der kommes  en god klump phakket persille i.
Flødesovs med peberod
4 personer
Det skal du bruge:
2 1/2 dl fløde
2 tsk sukker
lidt eddike
revet peberod
Sådan gør du:
Fløden piskes til skum med sukkeret, lidt eddike tilsættes og peberodenrøres i  
Æggesovs
4 personer
Det skal du bruge:
3 æggeblommer
3 spsk sukker
2 spsk mel
citronsaft
1 lille glas kapers
eddike efter smag
50 g smør


Sådan gør du:
Æggeblommer røres godt med sukker, mel, citronsaft, vand, kapers, eddike og smør i en gryde.
Derefter varmes det op under omrøring, vandet tilsættes lidt efter lidt til sausen har en passende konsistens.
Når det er kogt op serveres straks
Almindelig stegesovs
4 personer
Det skal du bruge:
1 liter vand fra stegen
3 spskf mel
vand
salt
Sådan gør du:
Stegeskyen sies over i en gryde, koges op
Der laves en jævning af vand og mel som piskes godt ud så der slet ingen klumper er i, derefter hældes det under kraftig omrøring i den kogende sky som straks begynder at blive tyk, når den har den rette tykkelse stoppes der med at hælde meljævning på.
Smages til med salt.
Skarp brun sovs
4 personer
Det skal du bruge:
1 liter kødsuppe
50 g smør
1 tsk karru
1/2 tsk peber
sky
soya
lidt cognac

Sådan gør du:
Kødsuppen hældes i en gryde og koges op, der tilsættessmør karry, peber, sky, soya og cognac.
Det hele koges op.
Der laves en meljævning af 2 spsk mel og vand som  rystes eller piskes godt, det hældes i sovsen under kraftig omrøring
Peberodssovs til kogt kød
4 personer
Det skal du bruge:
1 liter kødsuppe
1 peberod
salt
peber
1 tsk sukker
2 spsk mel
høvlet peberod
Sådan gør du:
Suppen bringes i kog, melet og vand laves i jævning som tilsættes under kraftig omrøring.
Smages til med salt, der tilsættes 1 tsk sukker og den høvlede peberod.
Anvendes til kogt kød

Sennepssovs
4 personer
Det skal du bruge:
2 spskf mel
50 g smør
1 l kødsuppe eller mælk
2 spiskef. sennep
Sådan gør du:
Smørret smeltes i gryden, melet tilsættes under omrøring, der spædes suppe eller mælk i  lidt efter lidt under omrøring, til sovsen har en passende konsistens.
Sennep røres i og det smages til med evnt salt.
Anvendes til kogt oksekød.
Sauce til vildt
4 personer
Det skal du bruge:
50 g koldt smør
2 1/2 dl fløde
sky
Sådan gør du:
Smørret smeltes på panden, fløden og skyen tilsættes og koger op. Klar til servering.
Serveres til vildt
Sauce til Høns, kalv og lammekød
4 personer
Det skal du bruge:
50 g smør
2 spskf mel
1 l kødsuppe
reven muskatnød
lille glas kapers 
1/2 tskpeber
2 dl fløde
Sådan gør du:
Smørret smeltes i en kasserolle, melet tilsættes under omrøring, suppen tilsættes lidt efter midt under omrøring. Når saucen er jævn, kommes muskatnød, kapers, og peber i. til sidst komme fløden i.

Selleri sauce
4 personer
Det skal du bruge:
1 selleri
1 l kødsuppe
2 spsk mel
salt
1 tsk sukker
2 æggeblommer
50 g smør
salt og peber efter smag
Sådan gør du:
Sellerien skrælles og skæres i små tern, koges i kødsuppen til sellerien er mør.
Derefter lægges lidt af sellerien i sovseskålen, mens resten presses gennem en si og kommes i kødsovsen.
Smørret smeltes i gryden og melet tilsættes under omrøring, suppen tilsættes underkraftig omrøring, smages til med salt og sukker.
Æggeblommerne piskes godt og hældes i sovsen, mens der ræøres

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.10 | 10:55

Hej, ja det er tålmodigheds arbejde, men et godt tidsfordriv. Lige nu sker der ikke så meget p.g.a min sygdom, jeg håber at komme i gang igen snart...

...
30.10 | 10:45

Det er en fantastisk læsning og et arbejde der siger "Spar 2"
Det må kræve en tålmodighed og masse af tid.
Jeg forsker selv, Østhimmerland,
men der er lang vej

...
15.05 | 22:48

Pias 33 års fødselsdag

...
15.12 | 13:12

Det er meget lidt jeg får skrevet og lavet på hjemmesiden ... Jeg har sklerose og er ikke så frisk mere.Jeg arbejder kun herpå når jeg har det godt ...

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE