Gammeldags og nye desserter
Cremefromage
ca 6 prs personer
3 -5 blade husblas
3 dl mælk
2 spskf sukker

druer til pynt
Frugtsalat
6 prs personer
2 æggeblommer
3 tsk sukker
1 tsk vanilliesukker
3 dl piskefløde
4 æbler
4 pærer
3 bananer
Æggeblommer, sukker og vanilliesukker røres godt sammen.
Fløden piskes stiv, og æggemassen vendes forsigtigt deri.

Frugterne skrælles, kærnehusene skæres fra, æbler og pærer skæres i tern, bananerne skæres i tern og det hele blandes i råcremen, det stilles koldt.
Vendes forsigtigt i skålen .før serveringen
Æblegrød med cremesovs
6 prs personer
600 g æbler
3½ dl vand
ca. 60 g sukker

Jævning:
spskf kartoffelmel + 4 spskf vand

Creme:

2 æg
2 spskf sukker
1½ tskf vanilliesukker
6 dl mælk
Æblerne skrælles og kærnehusene skæres fra.
Æblerne koges til mos i vandet.
Sukker tilsættes  og koges op, grøden jævnes.

Cremesovsen laves:

Æg, sukker, vanilliesukker, maizenamel og mælk røres sammen i en gryde og bringes i kog under omrøring

Appelsintrifli
4 personer
3 appelsiner
6-8 makroner


Creme af:

1 æg
1/4 l mælk
1 spskf sukker
1 tskf kartoffelmel
1½ dk piskefløde
I bunden af en skål lægges et lag makroner, derover lægges tyde skiver appelsin som drysses med lidt sukker.

Mælk, sukker, æg og kartoffelmel koges op i en gryde under konstant omrøring.

Når cremen er koldt hældes den over frugten.

Fløden piskes, og lægges ovenpå desserten
Citronfromage
4 personer
4 æggeblommer
100 g sukker
3-4 spskf citronsaft
3 blade husblas
4 æggehvider

-----------------

1/4 piskefløde
Æggeblommerne  og sukkeret røres hvidt.
Æggehviderne røres meget stive.
Citronsaften tilsættes og den opløste husblas røres i.
Når fromagen begynder at stivne, tilsættes de piskede æggehvider, de vendes i.
Fromagen hældes først op i en skål når man er sikker på at den er så stiv at husblassen ikke falder til bunds.
Fromagen pyntes med flødeskum
Risalamande
4 personer
2 dl grødris
7 dl mælk
1½ spskf sukker
2 æggeblommer
mandelessens
5 dl piskefløde

------------------- 

4 dl kirsebærsaft
1½ spskf kartoffelmel + 8 spskf vand
Mælk og ris koges til grød i en gryde under omrøring.

Æg, sukker vaniljeskker røres godt sammen i en skål, når risengrøden er kold, hældes det i skålen og rører sammen med æggemassen.der tilsættes et par dråber mandelessens.

Fløden piskes godt stiv og vendes forsigtigt i risenene. Risalamanden stilles koldt et par timer.

Kirsebærsaften koges op og jævnes med kartoffelmeljævningen.
Kærnemælksfromage
4 personer
3 dl kærnemælk
½ æg
2 spskf sukker
6 blade husblas
1 dl fløde
Ægget piskes med sukkeret, kærnemælken røres i, smeltet husblas tilsættes.
Der røres af og til indtil fromage er ved at stivne, piskefløden piskes godt stiv og vendes i fromagen.
Fromagen hældes nu i en skål eller portionsglas og stilles koldt.

Spises med saftsovs eller frisk frugt
Blommedessert
4 personer
500 g blommer
3 æg
1½ dl sukker ( 1 kop)
1 kop mel
1/4 tsk salt
1 tsk vanilliesukker
1 kop mælk
1 spsk oliemargarine

Creme:

½ kop fløde
1 kop fromage fraice
1 tsk vanilliesukker
1 tsk sukker



½ spsk  oliemargarine til at smøre fadet
Bland æg, sukker, mel, mælk, oliemargarine, salt, vaniliesukker i en skål.

Det ovnfaste fad smøres og blommerne blandes med dejen heri.

Fadet stilles i ovnen ved 200 grader i 10 min, hvorefter der skrues ned på 180 grader, og der bages færdig i 25 min.

Cremen laves af pisket fløde der vendes i Fromagefraice, vanilliesukker og sukker.

Dessertkagen serveres med vanilliecremen
Dajm is
4 personer
6 pasteuriserede æggeblommer
3 spskf sukker
3 dobbeltpakker Daim
7½ dl piskefløde
Pisk æggeblommer og sukker godt sammen.
Knus Daim-chokoladen og bland den i.
Pisk fløden stiv og bland forsigtigt æggeblandingen i flødeskummet.
Kom isen i en randform (ca 2 l) og frys den i ca 8-10 timer
Frugttrifli m. Youghurtcreme
4 personer
1½ dl youghurt naturel (10% græsk youghurt)
1 spskf sukker
 ½ tskf vanilliesukker
½ dl piskefløde
 75 g sprød musli
frisk frugt: banan, pære, jordbær, fersken o.s.v.( man kan vælge hvad man har lyst til)
Pisk youghurten sammen med sukkeret og vanilliesukkeret. Pisk derefter fløden til skum og vend den sammen med youghurtcremen.
Læg cremen lagvis med frugt og musli og server straks
Lynhurtig Chokoladecreme
4 personer
125 g mørk chokolade
2 spskf sukker
1 pasteuriseret æg
2 dl mælk
1 spskf cognac eller likør

Tilbehør:

1/4 Piskefløde
Hak chokoladen og kom den i en blender sammen med æg og sukker. Bland det jævnt. Varm mælken i en gryde eller microovn til ca 75 grader, må ikke koge. tilsæt mælk og cognac og blend ½ minut. Hæld cremen op i 2-3 portionsglas og stil dem koldt mindst et par timer.
Pisk fløde og server med flødeskum
Romfromage
4 personer
3½ dl piskefløde
2 dl rom
4 spskf sukker
5 bl husblas


Pynt: Revet chokolade
Fløden piskes. Husblassen lægges i blød 5 min i koldt vand, smeltes derefter i det halve af rommen, som varmes op til husblassen er smelter, afkøles derefter med resten af rommen, det skal være helt afsvalet før det blandes i fløden under hurtig omrøring, sukker blandes i samtidig, blandes godt og stilles køligt til fromagen er stiv.
Serveres med  revet chokolade som pynt
Pandekager
4 personer
250 g mel ½ tsk salt
½ spskf sukker
 5 dl mælk
4 æg

Smør til stegning
Det hele kommes i en skål og piskes sammen med en håndmixer.

Derefter varmes panden godt op og der kommes en klat smør på.

Pandekagerne bages på panden 1-2 min pr stk, til de er gyldne.

Er fryseegnede
Klatkager
4 personer
Pandekagedej

En rest risengrød

Smør til stegning
Rissengrøden vendes i pandekagedejen til det er en jævn dej med ris.

Derefter varmes panden op og der kommes en klat smør på panden.

Dejen kommes på i små klatter som steges gyldne 1-2 min pr stk.

Serveres med:
Sukker
marmelade
Flormelis

Der drikkes saftevand til
Dessert Fool med bær
4 personer
1 portion råsyltede bær
1 tsk vanilliesukker
2 spskf flormelis
2½ dl piskefløde
Pisk fløden med vaniliesukkeret og flormelisen.
Lad de råsyltede bær dryppe lidt af i en sigte og vend dem i vanillieskummet.
Pynt med exta bær

Anrettes i portionsglas el. skål
Kørom med flødeskum eller med reven rugbrød
2 personer
1 l kærnemælk
1 pasteuriseret æggeblomme
50 g sukker
200 g revet rugbrød
2½ dl piskefløde
Æggeblommen og sukker piskes godt sammen, kærnemælken kommes i og piskes.

Rugbrødet rives og kommes i kærnemælks blandingen.
Stilles koldt.

Fløden piskes og kommes i ved servering.
Frugtsalat 2.
4 personer
Ananas.
ferskner,
pærer
banan
 en rest ris
2 æggeblommer
2 dl sukker
1 tsk vaniliesukker
½ l piskefløde
æggene og sukkeret piskes godt i en skål, vaniliesukkeret kommes i. Fløfrn piskes stiv og blandes med æggemassen.
Fruterne skæres i små tern og drypper af.
risene kommes i fløden og frugterne kommes i.
 Det stilles koldt indtil serveeringen.

Pyntes med chokoladekringler eller tynde ferskebåde.
Ribskage
4 personer
Ribsgrød
æblekagerasp,
makroner
½ l mælk
1 brev kagecreme
½ l piskefløde

Evnt ribsgele til pynt

En halv liter mælk piskes sammen med et brev kagecreme, det står 3-4 min til det er tykt, piskes så igen og det er færdigt.
Æblekagerasp drysses i et pænt lag i bunden af en skål, der lægges ca 2 cm tykt lag ribsgrød over, cremen lægges over og der knuses makroner over, samt drsses æblekagerasp over, hvorpå der atter kommes 2 cm ribsgrød i skålen, det gentages. Fløden piskes og lægges øverst der pyntes med knuste makroner eller Ribsgele i små toppe
Chokolade Budding
4 personer
CHOKOLADE BUDDING:

1 l mælk
250 g chololade
lidt reven citronskal
30 g husblas
1 kop stærk kaffe
½ l fløde
1 stang vanillie


Mælken bringes i kog, chokoladen opløses deri citronskal, vanilliestang kommes i og koges med.
Husblassen blødes op i den varme stærke kaffe og hældes gennem en si, i cremen, de øvrige indgredienser hældes i og det hele koger ca et kvarter under omrøring.
Derefter tages cremen af ilden.
Fløden piskes, 2/3 kommes i den afkølede creme.

Når cremen er kold pyntes den med fløde toppe før den serveres.  
Rugbrøds Creme
4 personer
4 dl mælk
1 æg
2 æggeblommer
4 spskfl sukker
vanillie
5 blade gelatine
1 stor kop reven rugbrød
Hindbær eller jordbærsyltetøj

Piskefløde
Æg og æggeblommer piskes sammen med sukkeret,
mælken bringes i kog og hældes sammen med de piskede æg.

Massen hældes atter i gryden og bringes i kog.

Geletinen skylles og kommes i sammen med vanillien, der rører godt til det er opløst i cremen.

Cremen afkøles lidt, det revne rugbrød rører i.

Syltetøjet lægges i buden af en skål og cremen hældes over.

Skålen stilles til afkøling

Fløden piskes og cremen pyntes før servereig
Fyldte Æbler
4 personer
 5Æbler
½ pægl vand
½ pægl vin
5 kvint sukker
 1 håndfuld mandler

Cremesovs ( opskrift findes andet sted på siden, feks rugbrødscreme, råcreme eller almindelig kage creme)

2½ dl piskefløde
Æblerne skrælles og kærnehusene stikkes ud.

Vand, vin og sukker koges sammen til en tyk sirup.

Æblerne kommes i kog vendes tit.

Til sidst tages æblerne op og afkøles.

Mandlerne kommes i sirupen og trækker lidt.

Når æblerne er afsvalet fyldes de med mandler og en god cremesovs.

Pyntes med flødeskum
abrikosfromage
4 personer
1 pot abrikoser
1 pot vand
1/2 pot sukker
12 blade husblas
1/4 l piskefløde
Abrikoserne sættes i blød i vandet natten over,
vandet sies fra og koges op med sukkret til det er klart, abrikoserne kommes i og får et opkog. Abrikoserne tages op og sættes til afkøling. husblassen lægges i blød i koldt vand, vrides og kommes i abrikos vandet og koger lige op hvorefter abrikosvandet hældes over abrikoserne, der røres let til det stivner.
Fløden piskes til skum  og lægges over den kolde fromage, pyntes med 1/4 abrikoser...
Fløde fromage
4 personer
4 æg
125 g sukker
1 stang vanillie
8 bl husblas
4 dl piskefløde
kirsebær til pynt
Æggeblommerne røres hvide med sukkeret , vanillien kommes i, husblassen tilsættes og de stift piskede hvider vendes i, den stift piskede fløde vendes også forsigtigt i.
Der rører i fromagen en gang imellem. desserten hældes i 2 skåle  og stilles i køleskabet. Der pyntes med syltede kirsebær lige inden servering.
Hindbærfromage
4 personer
3 pægle hindbærsaft
2 pægle vand
smages til med sukker
6-8 blade husblas
Saft og vand bringes i kog, smages til med sukker, husblassen tilsættes, der røres godt til husblassen er opløst. 
Hældes i skål og serveres med creme sauce
Ananasfromage
4 personer
2 æg
30 g sukker
saft af 1 citron
8 blade husblas
4 dl ananas saft
2 1/2 dl piskefløde
Æggeblommerne og sukker piskes godt sammen, citron og ananassaft tilsættes.
Husblassen sættes i blød i koldt vand. Derefter vrides den og smeltes over damp, når den er lidt afkølet men ikke stivnet hældes den i æggemassen mens der røres godt. 
Hviderne piskes stive og fløden piskes stift, hviderne og dernæst fløden vendes forsigtigt i æggemassen.
hældes i skål og pyntes med flødetoppe.

Frugtgele
4 personer
4 æggehvider
1/4 p st melis
11/2 pægl saft
10 blade husblas
1/2 pot kogende vand

Flødefromage
4 personer
4 æg
125 g sukker
2 tsk vanilliesukker
8 blade husblas
4 dl piskefløde
Æggeblommerne røres hvide med sukkeret og vanilien kommes i, husblassen tilsættes, de stiftpiskede hvider og flødeskum vendes forsigtigt i.
Der røres en gang imellem og kort inden den er stiv hældes den i to skåle.
Pyntes med syltede kirsebær
Is
4 personer
4 æggeblommer
4 æggehvider
4 spsk flormelis
1/2 stang vanilie
1 tsk vanilliesukker
2-3 spsk cherry
 1/2 liter piskefløde
50 g mørk chokolade
25 g nødder
Æggeblommerne og flormelis røres godt sammen.
Vanilie og cherry tilsættes.
Fløden piskes stiv.
Æggehviderne piskes godt stive og vendes forsigtigt i fløden.
Æggemassen tilsættes forsigtigt fløden.
Chokolade og nødder hakkes groft og blandes i isen. 
Blandingen hældes i en randform eller kageform, dækkes med folie og stilles straks i fryseren. 
Skal stå i fryseren mindst i 3 timer.

Frugt grød-rødgrød
4 personer
1 kg bær eller frugt
1/2 liter vand
vaniliesukker
sukker efter smag
kartoffelmel og vand til jævning
mælk eller mælke fløde

Bærrene plukkes vaskes og renses, hældes i en gryde med vand så det knap dækker
Koges til bærrene er bristet, sies derefter i en si.
Saften koges nu op med sukker efter smag, vaniliesukker tilsættes.
Der laves jævning af kartoffelmel og vand, tilsættes saften under omrøring, saften skal blive tyk.
Serveres med mælkefløde eller mælk til
4 personer

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.10 | 10:55

Hej, ja det er tålmodigheds arbejde, men et godt tidsfordriv. Lige nu sker der ikke så meget p.g.a min sygdom, jeg håber at komme i gang igen snart...

...
30.10 | 10:45

Det er en fantastisk læsning og et arbejde der siger "Spar 2"
Det må kræve en tålmodighed og masse af tid.
Jeg forsker selv, Østhimmerland,
men der er lang vej

...
15.05 | 22:48

Pias 33 års fødselsdag

...
15.12 | 13:12

Det er meget lidt jeg får skrevet og lavet på hjemmesiden ... Jeg har sklerose og er ikke så frisk mere.Jeg arbejder kun herpå når jeg har det godt ...

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE